Computerproject

 

inloophuis_de_bres.jpg

Computerproject bij de Bres mogelijk gemaakt door Trias Jeugdhulp en KCIS

Vanaf april 2017 gaat er bij het inloophuis de Bres aan de Heiligeweg 1 in Zwolle een computerproject van start. Elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur kan men er terecht voor digitale ondersteuning. Het project wil bezoekers die daar behoefte aan hebben digisterker maken.

 

Zo langzamerhand wordt ons alles o.a. vanuit overheid, verzekeringen e.d. ons digitaal aangeboden. Niet iedereen beschikt over een computer, of heeft daarvoor de passende vaardigheden. Met als gevolg dat de post soms niet wordt opengemaakt en er onvoorziene problemen ontstaan. De Bres kan en wil daar wat in betekenen, omdat een computercursus soms een stap te ver is voor de bezoekers.

Het blijkt opnieuw dat er in onze Zwolse samenleving betrokkenheid is op de Bres en het belang van het project wordt ingezien. De nieuwe computer is geschonken door Trias Jeugdhulp,  Klasens Computer & Internet Service heeft meegedacht in de mogelijkheden, de computer geïnstalleerd en ingericht op het gebruik door de doelgroep van de Bres.  Een vrijwillige klusjesman heeft de ruimte geschikt gemaakt zodat men  ongestoord kan oefenen met de computer onder begeleiding van een computerondersteuner.

Bestuur, coördinatoren en vrijwilligers van de Bres zijn heel blij met deze steun uit onze samenleving.

Met dank aan  !!!!

 

Trias Logo.png                                  KCIS