• Welkom
  • Nieuws
  • De Bres draagt steentje bij aan theatervoorstelling Osso!

De Bres draagt steentje bij aan theatervoorstelling Osso!

Meraki theaterproducties van Elise Doll heeft de afgelopen maanden de bovenruimte van de Bres als oefenlocatie gebruikt op zaterdagmiddag. Zij bereidden het stuk “OSSO” voor over thuisloze jongeren.

 

OSSO
Een voorstelling over het dagelijks leven van jongeren zonder (t)huis.
Weet jij hoe het voelt om er alleen voor te staan?
Weet jij waar je tegenaan loopt als je geen (t)huis meer hebt?
Waar ga je douchen?
Waar kan je naar de wc?
Waar ga je heen als je verdriet hebt en je niet wilt dat anderen dat zien?
Waar ga je heen als je het koud hebt, doodmoe bent en nergens kan
slapen?
Hoe bescherm je jezelf tegen agressie van anderen?
Wat doe je als je geen toekomst ziet, geen geld hebt en drugs de enige
uitweg lijken?

OSSO is een beeldende theatervoorstelling waar je door filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart. De voorstelling wordt gespeeld door de (voormalige) dak- en thuisloze jongeren Ikbal Berber, Wouter Gardebroek, Akshay Harkisoen en Bastiaan de Mos en Elise Doll. OSSO is gemaakt op basis van waargebeurde ervaringen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech (een ongelukkige thuissituatie, pesten en/of verkeerde vrienden) op straat kunt belanden. OSSO confronteert je met de zwaarte van het straatleven, hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan.

Woensdag 5 juni zijn Alie, Gea, Karin M. en Dini naar de voorstelling geweest in het Papenstraattheater. Het was een indrukwekkende voorstelling die een inkijkje gaf in het daklozenbestaan. De voorstelling zal verder op scholen gespeeld worden.