In memoriam Alie Bakker

Afgelopen vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Alie Bakker donderdag 16 november is overleden. Alie was sinds november 2016 verbonden aan De Bres. Eerst als vrijwilliger en later als een van de coördinatoren. Dit dienstverband was onlangs beëindigd vanwege gezondheidsredenen en Alie . wilde haar energie graag op haar behandeltraject richten. Ondanks dat we hiermee een bevlogen en betrokken coördinator gingen missen, snapten we dit besluit.

 

De betrokkenheid van Alie bij De Bres kwam in alle facetten van haar werk naar voren. Na haar pensioen was zij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding. In die tijd kwam De Bres op haar pad. De puurheid van de bezoekers en de laagdrempeligheid van De Bres troffen haar zo dat ze besloot als vrijwilliger aan de slag te gaan. Als bestuur zagen we haar kwaliteiten en boden haar een functie in het bestuur aan. Maar Alie gaf aan dat ze dat ze niet van vergaderen hield en liever praktisch bezig wilde zijn als vrijwilliger.

Toen niet veel later de functie van coördinator vrij kwam, was die Alie op het lijf geschreven. Ze ervaarde De Bres als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of om gewoon even wat rust te ervaren in de hectiek van alle dag zodat ze weer een beetje mens konden worden. Met haar werkervaring in de jeugdzorg, bracht zij kennis en ervaring, waarmee zij perfect in ons team van drie coördinatoren paste.

De afgelopen jaren was Alie af en toe een periode afwezig zodat ze op reis kon naar Israël waar zij zich vrijwillig inzette in Beth Juliana, een wooncentrum voor veelal Nederlandstalige ouderen. Ook hier haalde zij veel voldoening uit.

We gaan in Alie een bijzonder persoon missen, met een warm hart voor de bezoekers van De Bres. Zij gaf hun het gevoel gezien te worden. Ook voor onze vrijwilligers stond zij altijd klaar. Ze deed haar werk met flair en humor, waarbij ze af en toe ook direct uit de hoek kon komen als er iets was wat haar niet zinde.

Bezoekers, vrijwilligers, collega’s en het bestuur van inloophuis De Bres gaan haar missen. Wij wensen Alie’s naasten alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en coördinatoren van De Bres